Прикупимо драге фотографије

Прелистајмо албуме и подсјетимо се ликова наших Кезуновића

МилошКезуновић

Кезуновић (Ристо) Милош (1900-1986) Видрићи, срез Рогатица, данас општина Соколац. Добровољац. Нема га на списку лица која су добила добровољачку земљу (Архив БиХ), потомци тврде да је био добровољац. Добровољно се ставио на располагање српској војсци док је боравила на подручју Гласинца, а када се повукла на другу страну Дрине отишао је и он заједно с њом. Међутим Аустроугари су га заробили и интерниран је у логор у Араду. Тамо је мобилисан у аустроугарску војску, те упућен на фронт, гдје је рањен и тако избачен из борбеног строја (види Попис аустријских губитака од 31.7.1917.)
У другом свјетском рату је заробљен и интерниран у логор у Њемачку. Након рата се вратио у родно мјесто и доживио дубоку старост, а у браку са Тарсом Голијанин је имао шесторо дјеце – четири сина и двије кћери Радомира (страдао као дјечак од 14 година у збјегу у селу Куте од усташа комшија 1942.), Алекса, Данило, Гојко, Бојка и Стана.

Преузет текст из књиге РОЂЕНИ ДА ВЈЕЧНО ЖИВЕ аутора Миланка Чобовића

Данило, Гојко и Алекса на Свадби Радана и Мире у хотелу Турист на Палама,  27.5.1977.г.
Данило, Гојко и Алекса на Свадби Радана и Мире у хотелу Турист на Палама, 30.4.1977.г.
Ručak u hladu iznad kuće

Đuka moja majka, Lazar/Milutinov (Lazo), Milja žena Lazova, moj otac Vukola, – „KLINJO SA SIKIRICOM“ I JEDINI OD ŽIVIH  je Mladen/Slobodanov/Jovanov, Ceca/Vlajka/Jovana,  Vera žena Vlajkova i strina Anica.

Nisam siguran, ali mislim da se iza Milje djelimično vidi moj brat Rajko.

Još jednom pozdrav, Božidar

Постави коментар